info@mesagala.gr        info@kastriloutro.gr       +++
Παρασκευή, Οκτώβριος 30, 2020

Δωρεάν ίντερνετ στην παραλία Μεσαγγάλων

Δωρεάν ίντερνετ στην παραλία θα απολαμβάνουν από το φετινό καλοκαίρι οι παραθεριστές των Μεσαγγάλων, καθώς μόλις πρόσφατα τοποθετήθηκε η ειδική εγκατάσταση πρόσβασης στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «WiFi4EU», όπου εντάχθηκε ο Δήμος Τεμπών.

 

Με ενθουσιασμό αντιμετώπισαν την υλοποίηση του έργου οι κάτοικοι και παραθεριστές του οικισμού, και περισσότερο τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσαγγάλλων, που χρόνια τώρα ζητούν από τον Δήμο αυτή την παροχή.

Σημειώνουν συγκεκριμένα στην «Ε»: «Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες του Συλλόγου για αναβάθμιση και επέκταση του ελεύθερου ίντερνετ, επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Από τώρα και στο εξής όλη η παραλία Μεσαγγάλων θα έχει πρόσβαση στο ελεύθερο ίντερνετ με καλές ταχύτητες και οι χρήστες θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τις υπηρεσίες του.

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου χαιρετίζουν την κίνηση αυτή, αλλά θα επιμείνουν και για την περαιτέρω διερεύνηση του δικτύου, σε όλο τον οικισμό πέραν της παραλίας.

Δηλαδή να τοποθετηθούν και άλλες κεραίες έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της επικοινωνίας.

Τέλος να δώσουμε τα εύσημα στο συνεργείο που τοποθέτησε τους αναμεταδότες, τα μέλη του οποίου αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες (βροχή, αέρας) και επιτέλεσαν με επιτυχία το έργο τους».

Να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «WiFi4EU» αποσκοπεί στην παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο, για τους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ε.Ε. μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες και κέντρα υγείας. Μέσω της πρωτοβουλίας «WiFi4EU» χορηγούνται κουπόνια με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη στήριξη των δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi στα κέντρα δημόσιας ζωής, σε συνεργασία με εταιρείες εγκατάστασης WiFi.

Tο σχέδιο για τη δημιουργία σημείων παροχής δωρεάν πρόσβασης σε ασύρματο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους στην Ε.Ε. προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ο συνολικός προϋπολογισμός της πρωτοβουλίας ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

Πηγή: (eleftheria.gr)

«Γιορτή Ψαροκασέλας» στα Μεσάγκαλα 2018

Στις 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στα Μεσάγγαλα, η καθερομένη «Γιορτή Ψαροκασέλας» , στην οποία περιλαμβάνονται αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως κολυμβητικοί αγώνες ανοιχτής θάλασσας, αγώνας δρόμου νέων, εφήβων παίδων 3 χιλιομέτρων, χορευτικές εκδηλώσεις και δρώμενα με θέμα τη θάλασσα και τη Θεσσαλία.

psarokasela mesagala2018

Οι ερασιτέχνες ψαράδες θα ψήσουν και θα μοιράσουν σαρδέλα στους παρευρισκόμενους και η εκδήλωση θα κλείσει με ένα λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι η τόνωση του πολιτιστικού επιπέδου, η δημιουργία οικολογικής συνείδησης για την προστασία του θαλάσσιου πλούτου από τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες ψαράδες.

Tακτική Γενική Συνέλευση - Κατρί Λουτρό

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό Αιγάνης του Δήμου Τεμπών καλεί τα μέλη του Συλλόγου στην τακτική Γενική Συνέλευση , που θα γίνει οριστικά την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 και ώρα 11πμ στον χώρο της ταβέρνας Καστρί στο Καστρί Λουτρό Θα ακολουθήσει βράβευση των μελών των ΔΣ από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι και το 2016 καθώς και ενημέρωση από εξειδικευμένους επιστήμονες για τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στην υγεία των ανθρώπων

 

kastri-ds

 

 

Μεσάγκαλα εναέρια φωτογράφιση

Σας παρουσιάζουμε ενα μικρό δείγμα απο την εναέρια φωτογράφιση των Μεσαγκάλων..mesagala enaeria 1

View the embedded image gallery online at:
https://mesagala.gr/el/mesagalakastri-news.html#sigProId8de27aa016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

33-kastriloutroΜε αφορμή την συμπλήρωση τριάντα τριών χρόνων από την ίδρυση του Εξωραϊστικού Συλλόγου  έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις


 Σάββατο  15-7-2017  
ώρα 19.00 στην κεντρική πλατεία του οικισμού ημερίδα χειροτεχνίας και δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών

ώρα  21.00 στον ίδιο χώρο Φεστιβάλ  παραδοσιακών χορών με συμμετοχή χορευτών από την Ρουμανία την Σερβία την Ουγγαρία την Φλώρινα και την Λάρισα

 
Κυριακή  16-7-2017

και ώρα 11.00 στην πλατεία του συλλόγου Εγκαίνια της δανειστικής  βιβλιοθήκης  και έκθεση φωτογραφίας με θέμα  Καστρί Λουτρό 33 χρόνια

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων με θέα το Αιγαίο πρωτάθλημα  βόλλευ και ποδοσφαίρου στην άμμο

Οί εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών
Καλούμε το κοινό να τιμήσει με την παρουσία του τις παραπάνω εκδηλώσεις

 

 Το Δ.Σ
του Εξωραιστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρό

 

 


                                       

Κάτω από το άγρυπνο μάτι των μυθικών Θεών του Ολύμπου στην πανέμορφη παραλία της Αιγάνης στον οικισμό ΚΑΣΤΡΙ - ΛΟΥΤΡΟ, βρίσκεται το συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων ''ΚΑΨΑΛΗΣ'' πλήρως εξοπλισμένα Μεσάγγαλα, Διακοπές, Διακοπές Μεσάγγαλα, Οικογενειακές διακοπές, Μεσάγγαλα, Τουρισμός Μεσάγγαλα, Παραλίες Μεσάγγαλα, Διαμονή Μεσάγγαλα, Πηνειός, Πλαταμώνας, Κάστρο Πλαταμώνα, Δίον Κατερίνη, Αγία Παρασκευή, Τεμπών, Κοιλάδα Τεμπών, Αμπελάκια, Ραψάνη, Κρανιά Ομλύμπου, Παλαιός Παντελεήμονας, Μετέωρα, Όλυμπος, Παγασητικός κόλπος, Canoeing, Τοξοβολία, Rafting, Zodiacing, River trekking, Flying fox, Trekking, Mountain bike, Bird watching, Safari jeep, Mesagala, Hotel Mesagala, Rooms to let Mesagala, Rooms Mesagala, Vacation Mesagala, Summer vacation in Greece, Hotel booking